top of page

Kompaktkryss 76

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 76
.pdf
Download PDF • 3.89MB

Här har du hamnat på sidan med ett nytt kompaktkryss varje söndag som är gratis att ladda ner och skriva ut, för att lösas med papper och penna – det fungerar inte digitalt. Men om du har möjlighet att göra en utskrift, varför inte göra en extra och glädja en korsordsgalen granne?


Som du ser saknas svarta rutor. De har ersatts med spärrlinjer, och det resulterar i att hopflätningen av lösningsorden blir maximal. Nästan alla rutor hör därmed till flera ord, vilket leder till att du får många fler bokstäver till stöd när de första lösningarna har kommit på plats i rutnätet. Och det finns ju alltid kortare och lättare ord att börja med. (Jag får inte ihop krysset till slut utan dem.)


Annars är min ambition att fläta in långa och ovanliga (men för den skull inte främmande) ord i krysset. Det underlättar också lösningen, för när du har fått in ett långt lösningsord har du ju fått massor av bokstäver till hjälp md resten. För den här svårighetsgraden är kompaktkrysset mycket lättare att lösa än ett vanligt korsord. Där kan du bli blockerad, det slipper du här.


Illustrationen till veckans kryss kan föra tankarna till ett rättegångstema, men det är inte tanken. Några av lösningsorden råkar passa i bilden utan att ha något med rättsskipning att göra, och andra är hämtade från vitt skilda områden, tidsåldrar och kulturer. Det är bara ordflätningen som styr, de bokstäver som har kommit på plats bestämmer hur jag går vidare med konstruktionen.


Jag hoppas att svårigheten och ”personligheten” i kompaktkrysset ska falla dig på läppen och att du kommer att återvända. Om det är för enkelt eller för knepigt för just dig kanske du har någon i vänkretsen som det skulle passa för. Det är fritt fram att skriva ut flera exemplar.


Ha det bra, välkommen tillbaka!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page