top of page

Kompaktkryss 77

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 77
.pdf
Download PDF • 3.36MB

Välkommen till kompaktkryss.com!


Det här är en sida där du hittar ett nytt kryss med det här utseendet varje söndag (och lösningen till föregående veckas). Det är gratis att ladda ner och skriva ut. Men i förlängningen kommer det nog att finnas ett häfte som kostar pengar att rekvirera. Många ivriga korsordslösare saknar säkert möjligheter att göra utskrifter, och det går ju inte att lösa dem digitalt.


Kryssen ser svåra ut men det är delvis en illusion. Genom att lösningsorden är så tätt sammanflätade blir det nämligen allt lättare ju närmare slutet du kommer, men redan halvvägs får du mycket stöd från de ord som du har fått på plats. Börja med de kortare orden och dem du är säkrare på, så kommer du att lyckas.


Illustrationen antyder några av lösningsorden, men de flesta är så abstrakta att de är svåra att omsätta i bild: en berättelsetyp, en måleriterm och ett slangord. Inget tema så långt ögat når.


Parallellt arbetar jag på en kryssvariant som är aningen svårare än kompaktkrysset, där ett tjugotal lösningsord staplas på varandra så att slutbokstäverna bildar en lodrät kolumn där ett meddelande växer fram, samtidigt som siffror i lösningsordens rutor visar vart bokstäverna ska flyttas in i en separat karta där ett litterärt citat växer fram (i bästa fall). Det låter krångligt och är det också till en början. Jag kommer nog att bifoga ett smakprov på det som jag kallar mitt HullerOmBuller en kommande söndag. Så titta gärna in igen om du finner att kompaktkrysset är för enkelt för dig.


Om det är nytt för dig ska du veta att nycklarna står i kolumnen ”Vägrätt” om minst de två första bokstäverna går åt höger, och ”Lodrätt”… ja, du fattar.


Grip dig an den här utmaningen. Kompaktkrysset kan vara precis rätt för dig.


Och ha det bra. Varmt välkommen tillbaka!


Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page