top of page

Kompaktkryss 81

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 81
.pdf
Download PDF • 4.09MB

Välkommen till kompaktkryss.com! På den här sidan kommer det ett nytt kryss varje söndag som är gratis att ladda ner och skriva ut, och vitsen med den här konstruktionen är att nästan inga rutor nås av bara ett lösningsord – inga svarta rutor blockerar din lösning så att du inte får något stöd för de återstående bokstäverna.


Spärrlinjerna gör att det går att fläta in ett 40-tal lösningsord med nycklar på rutnätet 12 x 9, och en konsekvens är att mycket av det som framstår som komplicerat kommer att bli helt överkomligt när en del av orden har kommit på plats och bidrar till helhetslösningen. Om du inte har försökt tidigare kommer du att förstå vad jag menar om du ger dig i kast med det här krysset.


Även om jag försöker bygga in flera långa och kanske oväntade ord går det svårligen att undvika ett antal korta och lätta ord när allt ska gå ihop till slut. Börja med dem, så kommer du snart att se att de längre orden får bidrag från sidorna av det som du redan har skrivit in.

Ett parlament, en helig skrift, en näringsgren, textilier och en huvudstad… I veckans kryss samlas allt möjligt och omöjligt, för jag går nästan aldrig efter något tema.


Du får mer än gärna skriva ut flera exemplar om du har avancerade korsordslösare utan skrivare i släkten eller vänkretsen som skulle ha glädje av en sådan gåva. Jag är ju ute efter att sprida kännedom om mina kryss, så att de så småningom kan spridas i trycksaksform.

Till dess är jag nöjd med att publicera dem här. Det är djupt tillfredsställande att konstruera och formatera dem.


Parallellt utvecklar jag en annan form av kryss som jag kallar HullerOmBuller, som snart kommer som smakprov här på sidan. Ett framtida häfte med kompaktkryss kommer också att innehålla ett par sådana, som är lite svårare än kryssen.


Håll utkik efter dem. Ha det bra och välkommen tillbaka!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

コメント


bottom of page