top of page

Kompaktkryss 82

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 82
.pdf
Download PDF • 3.10MB

Det här är det 82:a kompaktkrysset i ordningen, vi lägger upp ett nytt varje söndag på den här sajten. Hjärtligt välkommen hit, hoppas att du vågar dig på en lösning och kommer tillbaka. Vad är ett kompaktkryss? En konstruktion som jag utvecklade för att ge lösaren en bättre chans att klara hela lösningen och inte bli sittande med saknade bokstäver som inte kan stödjas av korsande ord för att svarta rutor stänger möjligheten.


Som synes saknar krysset just svarta rutor, som ersatts av spärrlinjer. Det får till följd att nästan alla rutor hör till flera lösningsord och att många fler ord får plats i rutnätet 12 x 9, i det här fallet är 43 nycklar samlade i kolumnerna Vågrätt och Lodrätt. Det gör också att en halvfärdig lösning kommer att vara till stor hjälp genom att en hel del av bokstäverna i de längre orden är givna av korsande lösningar.


Om du inte har prövat kompaktkryssen tidigare, gör ett allvarligt försök i dag. Du kommer att se att just sammanflätningen och frånvaron av svarta rutor gör utmaningen mer överkomlig. Börja med att fylla i det som du direkt ser är rimligt så får du snart stöd att klara även långa, slingrande och ovanligare (men i regel inte specialiserade) lösningsord. De kortare och lättare orden måste jag förstås ta till för att bygga färdigt kryssen till slut.


En ambition är att många av orden inte ska vara allmänt förekommande i korsordsvärlden och gärna längre. Däremot följer jag bara undantagsvis ett tema. De första bokstäverna som kommer på plats ger idéer om fortsättningen, och det leder till en salig blandning av stilarter, ämnesområden och aktualitet: I den här veckans kryss kolliderar en skattemässig term, en mytisk varelse, en vadare och en storstad.


Hoppas att den här svårighetsgraden passar dig och att du kan tänka dig att skriva ut och lösa krysset en gång i veckan.


Ha en bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page