top of page

Kompaktkryss 83

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 83
.pdf
Download PDF • 2.51MB

Välkommen till kompaktkryss.com, där du kan ladda ner ett nytt sådant här kryss från varje söndagsmorgon, med lösningen till föregående veckas gåta, gratis och reklamfritt. Men det går inte att lösa digitalt i telefonen, du är hänvisad till att skriva ut krysset och lösa det med en så kallad ”penna”. Det är å andra sidan rätt behändigt, för du kan sudda och laborera tills du börjar se att du är på rätt väg och lösningsorden griper i varandra.


För det är det som är vitsen med kompaktkrysset: att nästan alla rutor ingår i flera ord så att lösningen stöds från sidorna, och ett delvis löst kryss lättare för fram till ett fullt ifyllt rutnät än när du brottas med ett klassiskt korsord, där du kan bli sittande med ord som inte kan få mer stöd för att de blockeras av svarta rutor.


Krysset är, vill jag hävda, mer överkomligt än det ser ut från början, just på grund av den täta sammanflätningen. Gör ett försök. Med hjälp av nätet är jag säker på att de flesta löser det. Det är verkligen inte skämmigt att gå den vägen, även om det kan vara en hederssak för en del att enbart lita på allmänbildningen.


Apropå det vill jag påstå att alla ord i veckans kryss är vanliga (men kanske inte vanliga i korsordssammanhang, en ambition från min sida) och i inget fall kräver fackkunskaper. Variationen är stor – från några längre adjektiv till en alldaglig möbel och ett begrepp inom dagens sociologi – och du möter både högt och lågt i stilväg.


Jag hoppas att du gör ett allvarligt försök och blir motiverad att komma tillbaka.

Och om du gillar kompaktkrysset hoppas jag att du rekommenderar det till andra. Det är framför allt den vägen som det kan etableras på sikt.


Lycka till och ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page