top of page

Kompaktkryss 88

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 88
.pdf
Download PDF • 3.14MB

Söndagsmorgon betyder att det finns ett nytt kompaktkryss här, att ladda ner och skriva ut, kostnads- och reklamfritt. På sidan finns också lösningen på förra veckans kryss, och en illustration som anspelar på en mindre del av det 40-tal ord som är tätt sammanflätade (de flesta är för abstrakta eller på annat sätt omöjliga att teckna) – den är alltså ingen motsvarighet till bildkorsordens myller av figurer som direkt ska ge lösningen till rutnätet.


Mina lösningsord faller inte in under något tema. När jag bygger kryssen tänker jag bara på att låta gärna oväntade ord börja skönjas bland de bokstäver som redan kommit på plats. De kan vara antika eller moderna, vårdade eller slangbetonade, och gärna långa och slingrande. I veckans kryss figurerar ett arkitekturbegrepp, lite vilda djur, en afrikansk stat och en oljekvalitet, lite av varje.


Varför har jag velat konstruera ett så kompakt kryss? Ja, inte för att försvåra utan för att underlätta, egentligen. Du hindras inte av några svarta rutor att komma vidare när du inte förstår vad lösningsordet ska bli när de återstående rutorna är blockerade. Om du skriver in de korta och lätta orden kommer du snart att se att de längre och svårare får starkt stöd från sidorna.


Om du inte har angripit ett kompaktkryss tidigare hoppas jag att du gör ett allvarligt försök nu. Det är lättare än det ser ut, men inte för lätt. När allt faller på plats till slut finns det en tillfredsställelse i att få klarhet i hur helheten hänger ihop.


Jag är förstås tacksam om du kan tipsa andra lösare om kompaktkryss.com även om du själv tycker att det är för lätt eller för svårt – det kanske passar din nästa som hand i handske.


Vad du än kommer fram till, tack för besöket och ha en fortsatt bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page