top of page

Kompaktkryss 89

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 89
.pdf
Download PDF • 2.78MB

Ett jippo ser ut att vara en samlande bild för en del av lösningsorden i veckans kompaktkryss. I bilden hittar du bara en mindre del av orden, för de flesta – ett drygt 40-tal – är abstrakta eller på något annat sätt orimliga att illustrera. Tanken med bilden är mest att lätta upp sidan och skapa associationer till nycklarna. Annars figurerar ett batteri, ett dialektalt adjektiv, ett grevskap, en Monty Python-personlighet och en synonym till girig – kort sagt en blandning totalt utan tema.


Jag söker inget tema utan strävar efter att fläta ihop långa och helst lite oväntade ord i det här 12 x 9-rutnätet (det kan inte hjälpas att jag måste ta till korta och vanliga ord för att få ihop bygget till slut; det är en bra ingång i lösningen). Att det får plats så många ord är en effekt av att jag har eliminerat svarta rutor och i stället avgränsat orden med spärrlinjer. Fördelen med det är att du nästan aldrig blir blockerad, utan chans att komma vidare, för i nästan alla rutor möts flera lösningsord. När många ord har kommit på plats är lösningen nära för det som du inte ännu har fått klarhet i. Jag tror att många får en tillfredsställande känsla av att helheten går ihop.


I alla händelser lägger vi upp ett kompaktkryss varje söndag (med lösningen på föregående veckas) för att på sikt bygga upp en krets av lösare som det här konceptet och den här svårighetsgraden passar för. För min del är flätningen, formateringen, illustrationen och den här kommentaren ett nöje som är minst lika stort som att lösa andras korsord – och det är stort nog. Jag löser ett kryss om dagen, och ett par sudoku på det.


Jag hoppas att det här faller dig på läppen och att vi ses igen. Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page