top of page

Kompaktkryss 90

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 90
.pdf
Download PDF • 2.18MB

Roligt att du har hittat fram till kompaktkryss.com, sidan där du hittar ett nytt kryss med det här speciella utseendet varje söndag. Krysset är gratis att ladda ner och skriva ut – det enda sättet att lösa det är med en old-school ”penna” på papper, du har ingen chans på din iPhone.


Jag utvecklade konceptet för ett och ett halvt år sedan för att jag tyckte att de klassiska korsorden blockerade min lösning genom att de svarta rutorna gjorde det omöjligt att komma vidare när det inte gick att få mer stöd från sidorna. I mina kompaktkryss finns det nästan alltid mer hjälp att få från korsande lösningsord. Spärrlinjerna som ersätter de svarta rutorna gör att nätet blir just kompakt och att de enklaste lösningsorden – särskilt de korta som jag måste tillgripa för att få bygget att gå ihop till slut – blir till stor hjälp för att se vad de längre och kanske svårare utkristalliserar sig till.


Som du ser svänger många ord både en och flera gånger, som i alla bildkorsord i dag, men till skillnad från i bildkorsorden är alla nycklar samlade i två kolumner vid sidan av – som i vanliga korsord. Det enda som kan vara lite kontraintuitivt är att det räcker med att de två första bokstäverna (minst) går åt höger för att räknas som vågräta. För att hamna i kolumnen Lodrätt ska minst de två första bokstäverna i ordet gå nedåt, förstås.


Det finns inget sammanhållande tema för lösningsorden. En del platsar i illustrationen för att de inte är för abstrakta eller på annat sätt svåra att bildsätta. I veckans illustration är det bara ett halvdussin ord, av ett 40-tal, som bilden kan väcka associationer till. Den är bara till för att lätta upp sidan och göra den mer personlig.


Jag hoppas att du finner dig till rätta på sidan och återkommer.


Ha en bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

תגובות


bottom of page