top of page

Kompaktkryss 93

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 93
.pdf
Download PDF • 3.08MB

Välkommen till min sida där vi lägger upp ett nytt kompaktkryss varje söndag (det sker med automatik, så att kryssen ligger på kö och matas upp utan att vi behöver stiga upp i ottan) tillsammans med lösningen på föregående veckas kryss.


Om du är förstagångsbesökare ska du veta att det här är ett koncept som jag lanserade för ett tag sedan och som jag tror kan sprida sig – jag är säkert inte ensam om att efterlysa en form som inte blockerar lösningen med svarta rutor eller definitionsrutor, så att de sista bokstäverna i ett lösningsord inte kan komma på plats om man inte förstår nyckeln. Och de bokstäver man har till hjälp från sidorna kanske inte ens är rätt.


I alla händelser är det här krysset byggt av ett 40-tal lösningsord från alla möjliga områden. Jag låter orden ge mig impulser till fortsättningen, så det kan bli allt möjligt; gärna långa ord (som också gör lösningen lättare) och kanske ovanliga i korsordssammanhang men helst inte svåra. Jag vill inte göra nycklarna alltför luriga – tillfredsställelsen med lösningen ligger i att se helheten falla på plats till slut.


Illustrationen fungerar ju inte som i ett bildkorsord utan mer som en koppling till några få av lösningsorden för att lätta upp sidan.


Veckans kryss innehåller allt från en byggnadsterm till en fiktiv skurk och ett sortiment av adjektiv. Något sammanhållande tema strävar jag inte efter (men det har hänt och kan hända igen).


Enda sättet att lösa kompaktkrysset är faktiskt att ladda ner det och skriva ut det med en s.k. ”penna”. Det är lite old-school men väl så trevligt. Du får gärna skriva ut flera exemplar om du vill glädja en lösare som kanske inte har en fungerande skrivare.


Jag önskar dig lycka till med lösningen. Ha en fortsatt bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page