top of page

Kompaktkryss 95

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 95
.pdf
Download PDF • 2.77MB

Välkommen till min sida som är skapad för att publicera ett nytt kompaktkryss varje söndag, med förhoppningen att fler och fler så småningom ska hitta hit och få smak för att lösa ett i veckan.


Det kostar inget att ladda ner och skriva ut (och lösa, förstås). Det är till och med önskvärt att du skriver ut exemplar till vänner och närstående, som kanske inte har möjlighet att göra utskrifter. Min ambition är att kompaktkrysset ska spridas till allt fler – jag tror att det finns en latent lösarkrets som mitt koncept passar för.


Det du slipper med den här modellen är att bli hindrad från att nå fram till en fullständig lösning på grund av att det inte finns fler möjligheter att få stöd för att lösa de sista orden. Eftersom det inte förekommer några svarta rutor, och nästan alla rutor hör till flera ord, kan du alltid få till en helhetslösning om du är nästan klar. I och med att sammanflätningen är så tät måste de slutgiltiga orden gå ihop.


Det finns inget tema. Lösningsorden faller på plats när jag bygger krysset, oftast med ledning av de ord som placerats på grund av bokstavskombinationer som uppkommit slumpmässigt. I veckans kryss har det resulterat i att en latinsk verbform kolliderar med en norrländsk stad, en sällskapslek med en järnvägsstation, en matvara i ropet med en fågelart.


Om du tycker att kompaktkrysset ser främmande ut är jag säker på att frågetecknen rätas ut bara du gör ett försök. Börja med the low-hanging fruit, de korta och lätta lösningarna som jag måste tillgripa för att få flätan att gå ihop till slut. Därefter kommer det att bli lättare och lättare att se vad de längre och svårare ska bli, eftersom du får så många bokstäver från korsande ord.


Lycka till. Kom tillbaka. Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page