top of page

Kompaktkryss 96

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 96
.pdf
Download PDF • 2.93MB

Det här är sidan där du hittar ett nytt kompaktkryss varje söndag.

Kompaktkryss? Det är ett koncept som jag utarbetade för ett tag sedan och har fortsatt att lägga upp i hopp om att det ska uppstå en efterfrågan. Det är ett nöje att konstruera det, så det är ingen fara om det tar sin tid att bygga upp en lösarkrets.


Tanken är att kompaktheten ska göra lösandet mer stimulerande genom att spärrlinjerna – som ersätter alla svarta rutor – får lösningsorden att flätas samman så tätt att de stöder varandra fram till en helhetslösning. Om du inte har prövat krysset tidigare, gör ett försök så förstår du vad jag menar.


Det kan också vara en ingång att titta på förra veckans lösning, som alltid följer med den aktuella. Då ser du karaktären på lösningsorden och får en känsla för sammanflätningen.

En matematisk term, en lungåkomma, en assistent, en fin fisk, en elektronikhistoria, en nationalitet… Du lär inte hitta en gemensam nämnare i mina kryss och det är inte heller meningen. Allt kan förekomma, gärna sådant som inte är vanligt i korsordsvärlden (men för den skull inte okänt för de flesta). Och gärna längre ord, som ofta får svänga både en och flera gånger.


Men det går inte att komma ifrån att det behövs både korta och vanliga ord för att få ihop sammanflätningen till slut. Och det är en nyckel till att komma i gång med lösningen: Börja med det som ser enkelt ut, så får du snart ett litet område av ord som bekräftar varandra, och det sprider sig eftersom du får så mycket stöd från korsande ord.


Jag kommenterar mina kryss varje vecka, som om du aldrig besökt sidan tidigare (och det är nog normalfallet), så du som är återkommande slipper läsa dem. Men om du hoppar över det du redan vet är det förstås roligt att du läser det.


Ha en fortsatt bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

コメント


bottom of page