top of page

Kompaktkryss 97

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 97
.pdf
Download PDF • 2.74MB

Den här veckans kompaktkryss råkar ha ovanligt många pilar som får längre ord att svänga, vilket får till följd att en del lösningsord får gemensamt slut med andra. Det bör underlätta lösningen trots att det ser mer komplicerat ut. Ett ord svänger till exempel fyra gånger.


Om du har varit här tidigare slipper du läsa min lilla kommentar som är skriven med tanke på förstagångslösaren – det blir ju mycket som återkommer från vecka till vecka.


Varje söndag lägger vi upp ett nytt kompaktkryss och lösningen till föregående veckas korsord. Jag hoppas att du ska få mersmak på just det här konceptet, för det är lite speciellt både till formen och till svårighetsgraden.


Just svårighetsgraden kan vara lite förvillande. Det som ser komplicerat och hopträngt ut är i själva verket lättare att lösa än jämförbara klassiska korsord eller bildkorsord, där lösningsorden inte har så många bokstäver gemensamma med de korsande. När du väl har fyllt i ett antal av de kortare och lättare orden kommer du att se vartåt det lutar med de längre och svårare.


De illustrationer som jag tecknar varje vecka fungerar inte som i ett bildkorsord – det är bara en bråkdel av lösningsorden som visas och det hela är mest en ambition att lätta upp sidan.

Sammanflätningen gör att det får plats ett 40-tal lösningsord i det här lilla rutnätet. Det beror till en del på att spärrlinjer, inte svarta rutor eller ”nyckelrutor”, avgränsar orden, men till största delen på att nycklarna är samlade i Vågrätt- och Lodrätt-kolumner vid sidan av.


Allt möjligt kan förekomma – ett sammanhållande tema är inget jag eftersträvar. Den här veckan möter du ett anrikt hotellnamn, en vadare, en valuta, en matvara och ett värmande plagg.


Tro inte att krysset är så svårt som det ser ut – det är konstruerat för att hjälpa dig fram till helhetslösningen.


Lycka till!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page