top of page

Kompaktkryss 98

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 98
.pdf
Download PDF • 2.42MB

Ett nytt kompaktkryss, om du inte redan vet det, läggs upp varje söndag, och det kostar inget att ladda ner, skriva ut och lösa. Det går inte att lösa digitalt och jag förstår inte hur det skulle gå till på telefonen. För den som har möjlighet att göra en utskrift väntar en stimulerande stund med penna och suddgummi (som säkert kommer till användning).


Jag konstruerade kompaktkrysset för att den täta sammanflätningen av lösningsorden gör det extra intressant att se helheten växa fram – när ett parti börjar fyllas kommer de svårare eller längre orden att stödjas från flera håll. Om du börjar med de korta och lätta som jag måste tillgripa för att sy ihop hela rutnätet till slut så kommer du att vara en god bit på väg mot att lösa hela krysset.


Om de två första bokstäverna, minst, går åt höger hittar du nyckeln under kolumnen Vågrätt. För Lodrätt gäller förstås att de två första går nedåt.


Det finns inget sammanhållande tema. I krysset figurerar en nation, ett köksredskap, ett versmått, ett skaldjur och en amerikansk president. Ordflätan växer fram organiskt när jag ser hur bokstäverna självmant föreslår nya ord.


Jag hoppas du får lust att komma tillbaka hit och knäcka ett nytt korsord om det här var lagom utmanande. Svårighetsgraden varierar givetvis från vecka till vecka, så om det här var för svårt eller alldeles för lätt kan nästa veckas mycket väl vara som gjort för just dig.


Lycka till med din lösning och ha det riktigt bra till nästa söndag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page