top of page

Kompaktkryss 99

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 99
.pdf
Download PDF • 2.51MB

God jul! När du har slagit in julklapparna och slängt in skinkan i ugnen kanske du har tid att slå dig ner och unna dig lite kryssande.


Så här ser alltså ett kompaktkryss ut. Det är kompakt eftersom inga svarta rutor eller nycklar konkurrerar om utrymmet – hela rutnätet fylls av ord, ord och ord (ett 40-tal, faktiskt) och nycklarna finns på sidan om som i ett klassiskt korsord.


Kompaktheten som kan förskräcka eller åtminstone förbluffa förstagångslösaren är i själva verket något som underlättar uppgiften; bokstäverna som kommer på plats ingår ju i flera lösningsord, och snart kommer ett helt litet område att visa sig hänga ihop och stödja det fortsatta lösandet.


Det är inte många rutor som bara hör till ett ord, vilket innebär att du nästan aldrig blir sittande med en lösning som blockeras av att du inte kan få mer hjälp från korsande ord.

Det är givet att man inte kan konstruera en sådan här fläta av enbart långa ord även om det är min ambition att ha många och ovanliga sådana. På slutet får jag förstås ta till korta ord, och det blir en naturlig ingång för lösaren – plocka in de korta och lätta lösningarna först, så ser du snart vad de här bokstäverna leder vidare till.


Illustrationerna som följer med kryssen är avsedda att lätta upp sidan, inte att direkt leda till lösningsord som i ett bildkorsord. På sin höjd kan de stödja din gissning utifrån nycklarna. Men alla inslag i bilden har med lösningsorden att göra.


Veckans kompaktkryss (det kommer ju ett nytt varje söndagsmorgon, och det är gratis att ladda ner och skriva ut) är som vanligt utan tema, och rymmer exempelvis en känd byggnad, ett kortspel, en flod, ett kommunikationsbegrepp, en gudom, skaldjur och saftiga frukter.


Det återstår bara att uppmana dig att ge dig i kast med lösningen. Jag förväntar mig att du ska uppleva att det är mycket, mycket lättare än det ser ut.


Mycket nöje, och ha en fortsatt trevlig julhelg!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

תגובות


bottom of page